ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.pdf

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ


Για τη σωστή λειτουργία της ακαδημίας ποδοσφαίρου μας απαιτούνται τα εξής:

Αθλητικό σχέδιο με σαφώς καθορισμένους γενικούς στόχους,

Στελέχωση από ανθρώπους πτυχιούχους που μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη τωνστόχων,

Ανάπτυξη μιας φιλοσοφίας,

Υποδομή και διδακτικό υλικό,

Πρόγραμμα εβδομαδιαίων προπονήσεων.

  • Το Όραμά μας

Διαμόρφωση χαρακτήρα και προσωπικότητας των παιδιών καθώς και δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων παικτών υψηλού επιπέδου που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

  • Στόχος

Η συστηματική πρότυπη εκπαίδευση του ποδοσφαίρου μέσα από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους ανάλογα του ηλικιακού επιπέδου και άρτια παιδαγωγική καθοδήγηση, στοχεύοντας στη δημιουργία σκεπτόμενων αγωνιστικά παικτών με προσωπικότητα που να ανταποκρίνονται στις τεχνικοτακτικές, φυσικές, νοητικές και ψυχικές απαιτήσεις του σύγχρονου επιθετικού και θεαματικού ποδοσφαίρου.

  • Εκπαιδευτική εργασία

Η εκπαιδευτική εργασία των προπονητών θα στηρίζεται σε ένα ειδικό ανάλογα του ηλικιακού επιπέδου επιστημονικό προπονητικό και αγωνιστικό πρόγραμμα. Γι’ αυτό, προς αυτήν τη κατεύθυνση θα καθοδηγείται και θα ελέγχεται επίσης η αγωνιστική και εξωαγωνιστική συμπεριφορά των εκπαιδευόμενων παικτών. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου οπωσδήποτε απαιτείται η ουσιαστική και σωστή συμμετοχή των γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθούν χωρίς παρέκκλιση τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας μας.

  • ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

1. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1. Ο παρών κανονισμός ρυθμίζει θέματα που αφορούν τη λειτουργία και συμπεριφορά των εκπαιδευόμενων ποδοσφαιριστών, προπονητών, γονέων,καθώς και τις σχέσεις των εκπαιδευόμενων ποδοσφαιριστών και των γονέων τους με τους προπονητές των αντίστοιχων τμημάτων της Ακαδημίας και εν γένει με τις αρχές της φιλοσοφίας της.

2. Η Ακαδημία έχει την αποκλειστική ευθύνη λειτουργίας των συγκεκριμένων τμημάτων της.

3. Όλοι οι εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές οφείλουν τον απαραίτητο σεβασμό προς την Ακαδημία, τους προπονητές, τους συμπαίκτες τους και των γονέων .

4. Όλοι οι εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές, πρέπει να διέπονται από σταθερές ηθικές αρχές και να αντιτίθενται στα φαινόμενα της βίας, του χουλιγκανισμού και της επιθετικότητας.

5. Οι προπονητές οφείλουν να είναι αφοσιωμένοι μόνο στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο και να τηρούν και να υλοποιούν πιστά τις διατάξεις του κανονισμού, όπως προβλέπονται στα παρακάτω άρθρα. Η οποιαδήποτε επαφή για διάφορα θέματα με γονείς ή άλλους φορείς θα είναι επιτρεπτή μόνο κατόπιν αδείας και συνεννοήσεως με τους υπευθύνους της ομάδας.

6. Οι γονείς οφείλουν να στηρίξουν την όλη προσπάθεια της Ακαδημίας προς όφελος των παιδιών τους ακολουθώντας πιστά και αυστηρά τις αρχές που διέπει ο κανονισμός και η φιλοσοφία της Ακαδημίας.

7. Η ενημέρωση των γονέων θα γίνεται από τον εκπρόσωπο της Ακαδημίας σε τακτά χρονικά διαστήματα και από το επίσημο Site της ομάδας,οπως και απο τις επισημες σελιδες μας στο instagram και facebook + την νεα εφαρμογη μας PlayerDex.

2. ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

1. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

1. ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Οι ποδοσφαιριστές υποχρεούνται :

1. Να συμμετέχουν σε όλες τις προπονήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίζει ο προπονητής τους και να λαμβάνουν μέρος σε οποιοδήποτε φιλικό ή επίσημο αγώνα κληθούν από τον προπονητή, καθώς να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας.

2. Να υπακούουν και να ανταποκρίνονται με διάθεση μόνο στις οδηγίες των υπευθύνων προπονητών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και αγώνων.

3. Να προσέρχονται στις προγραμματισμένες ή έκτακτες προπονήσεις 15΄ πριν την καθορισθείσα ώρα.

4. Η προσέλευση στους αγώνες για τους Νέους και τους Παίδες θα είναι 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Στις μικρότερα ηλικιακά τμήματα θα καθορίζεται ανάλογα της περίπτωσης από τους προπονητές.

5. Η εμφάνισή του στις προπονήσεις και στους αγώνες πρέπει να είναι η ενδεδειγμένη και ομοιόμορφη σύμφωνα με το αθλητικό υλικό που έχει παραλάβει (εμφάνιση ομάδας, ποδοσφαιρικά παπούτσια, κάλτσες, επικαλαμίδες κλπ.).

6. Να φροντίζουν να διατηρούν καθαρούς τους χώρους όπου προπονούνται και αγωνίζονται και να προσέχουν το αθλητικό υλικό της ομάδας και τον προσωπικό τους ιματισμό.

7. Μετά το τέλος της προπόνησης οι ποδοσφαιριστές σε συνεργασία με τον προπονητή τους συγκεντρώνουν και τακτοποιούν το προπονητικό υλικό που χρησιμοποίησαν.

8. Άδεια για να μην προπονηθεί κάποιος μπορεί να δώσει μόνο ο προπονητήςκαι εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος.

9. Σε περίπτωση προγραμματισμένης απουσίας του από τις προπονήσεις ή τον αγώνα οφείλει να ενημερώσει την ομάδα και τον προπονητή του για τους λόγους της απουσίας του, ενώ σε έκτακτη απουσία του η ενημέρωση να γίνεται όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.

10. Σε περίπτωση ασθένειας ή τραυματισμού να ενημερώνουν αμέσως τον προπονητή τους.

11. Η στάση και η συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και εξωαγωνιστικά πρέπει να είναι υποδειγματική. Να συμπεριφέρεται κόσμια σε προπονητή, συμπαίκτες, διαιτητές, αντιπάλους και φιλάθλους.

12. Για οποιαδήποτε επιπλέον αθλητική δραστηριότητα είναι υποχρεωμένοι οι ποδοσφαιριστές και οι γονείς να ενημερώσουν πρώτα τον προπονητή τους και τους υπευθύνους της Ακαδημίας.

2. ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ – ΤΟΥΡΝΟΥΑ

1. Οι ποδοσφαιριστές πρώτοι με τη συμπεριφορά τους θα πρέπει να δίνουν αξία στο σήμα, στην ιστορία του συλλόγου και στη φιλοσοφία της Ακαδημίας.

2. Οι εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν αθλητική και κόσμια συμπεριφορά μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

3. Απαγορεύονται ρητώς οι διαμαρτυρίες, οι εκνευρισμοί, η ανταπόδοση χτυπημάτων καθώς και κάθε άλλου είδους σχόλια προς τους φιλάθλους, διαιτητές και αντιπάλους πριν, κατά τη διάρκεια του αγώνα και μετά τον αγώνα.

  • v3. Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

1. Αφοσίωση στις αρχές της αγωνιστικής φιλοσοφίας παιχνιδιού στις οποίες οι ποδοσφαιριστές εκπαιδεύονται.

2. Απαιτείται η ανάδειξη του ατομικού τους ταλέντου, όμως στα πλαίσια της λειτουργίας της ομάδας.

3. Θέλουμε να είμαστε νικητές, αλλά θα πρέπει να διδασκόμαστε και από την ήττα. Η τελική νίκη θα πρέπει να είναι η μελλοντική καταξίωση του ποδοσφαιριστή στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.

4. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να διδάσκει με τις νίκες του, αλλά και να διδάσκεται από τις ήττες του.

5. Σεβασμός στον υγιή συναγωνισμό (Άμιλλα και Fair Play συμπεριφορά).

6. Σεβασμός στο συμπαίκτη και στον αντίπαλο.

7. Σεβασμός και αποδοχή στις αποφάσεις των διαιτητών.

8. Ο ποδοσφαιριστής οφείλει να διαβάζει το παιχνίδι με το δικό του βλέμμα, αλλά και με το βλέμμα του συμπαίκτη του και του αντιπάλου του.

9. Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να προστατέψουν την ομάδα από τις επιπτώσεις που επιφέρουν οι αδικαιολόγητες κίτρινες και κόκκινες κάρτες, τα αβίαστα λάθη, τα άσκοπα φάουλ και εν γένει η οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά.

4. ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ

1. Σεβασμός στην ατομικότητα του αθλητή και στην κουλτούρα του. Όμως η εξωτερική εμφάνιση θα πρέπει να είναι υποδειγματική χωρίς εξεζητημένα κουρέματα και οτιδήποτε άλλο που θα φθείρει την εικόνα της Ακαδημίας.

2. Απαγορεύονται τα τατουάζ.

3. Απαγορεύονται τα σκουλαρίκια με αθλητική περιβολή και σε οποιαδήποτε εκδήλωση του συλλόγου.

4. Σε αποστολές και τουρνουά δεν επιτρέπονται ρούχα που δεν έχουν το έμβλημα του συλλόγου ή της αθλητικής εταιρείας που ντύνει την ομάδα.

5. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ

1. Οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά και προσβολή του εμβλήματος του συλλόγου που προσβάλλει την ιστορία του συλλόγου, το αγωνιστικό φίλαθλο πνεύμα, Fairplay κλπ.

2. Άρνηση χειραψίας σε συμπαίκτη και στον προπονητήόταν αντικαθίσταται.

3. Εξύβριση, χειροδικία, άσεμνη χειρονομία σε συμπαίκτη του, αντίπαλο, διαιτητή, φίλαθλο κλπ..

4. Πειθαρχικό παράπτωμα σε αποστολή Ενωσιακής ή Εθνικής ομάδας.

5. Ρατσιστική συμπεριφορά.

6. Ποινικό αδίκημα (κλοπή κλπ.)

6. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ

Οι ποινές που θα επιβάλλονται -ανάλογα με το παράπτωμα - από τον εκάστοτε προπονητή, Τεχνικό υπεύθυνο και από την Διοίκηση της Ακαδημίας στους εκπαιδευόμενους ποδοσφαιριστές είναι οι εξής:

1. Προφορική παρατήρηση

2. Διακοπή συμμετοχής στην προπόνηση

3. Αποκλεισμός από μία ή περισσότερους αγωνες

4. Αποκλεισμός από την αποστολή της ομάδας

5. Διαγραφή από τα μητρώα των ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας

7. ΓΟΝΕΙΣ

  • oΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

1. Οι γονείς έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται με τους προπονητές και τη Διοίκηση της Ακαδημίας και ο ρόλος τους πρέπει να είναι συμβατός σύμφωνα με τους κανόνες της Ακαδημίας.

2. Οι γονείς σε προκαθορισμένες συγκεντρώσεις (σε ημερομηνίες που θα προκαθορίζονται στη διάρκεια του έτους) θα ενημερώνονται σε θέματα που αφορούν την πρόοδο των παιδιών τους και σε θέματα που αφορούν τη συμβολή τους στην καλύτερη λειτουργική οργάνωση της Ακαδημίας στο πλαίσιο της φιλοσοφίας που όλοι μας πρέπει να ακολουθούμε.

3. Οι γονείς σε ιδιαίτερες περιπτώσεις μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν την απόδοση, τη συμπεριφορά και την εξέλιξη του παιδιού τους.

4. Επίσης, η οποιαδήποτε επαφή με τον προπονητή σε περίπτωση σοβαρότερου θέματος που τυχόν χρήζει κάποια επίλυση θα γίνεται μετά από αίτηση στη γραμματεία της Ακαδημίας σε προκαθορισμένο ραντεβού παρουσία και του υπεύθυνου της Ακαδημίας.

5. Σε τουρνουά, καλό είναι να αποφεύγεται η διαμονή στο ίδιο ξενοδοχείο με την ομάδα, εάν υπάρχει δυνατότητα. Εάν όχι, θα πρέπει η παρουσία να είναι διακριτική και η επαφή με τα παιδιά θα είναι σε προκαθορισμένο από τους προπονητές χρόνο και χώρο με βάση το πρόγραμμα των αγώνων.

6. Κατά τη διάρκεια των αγώνων η συμπεριφορά των γονέων θα πρέπει να είναι κόσμια και να μην προκαλούν με αρνητικές κρίσεις και επικρίσεις, καθώς να μην δίνουν τεχνικές οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές και να μην παρεμβαίνουν στο έργο του εκάστοτε προπονητή. Οι προπονητές μόνο θα είναι υπεύθυνοι γι αυτό.

7. Οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά που θα προσβάλει τις αρχές της φιλοσοφίας της Ακαδημίας θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

8. Θα πρέπει να σεβόμαστε τις βασικές αρχές της φιλοσοφία μας που θέλουμε να δώσουμε σαν Ακαδημία .

Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε το παράδειγμα προς μίμηση προς όλους.

9. Απαγορεύονται οι επαφές με άλλες ομάδες ή μάνατζερς χωρίς την επίσημη ενημέρωση και έγκριση από την Ακαδημία. Σε περίπτωση επίσημης πρότασης από άλλη ομάδα η Ακαδημία και συγκεκριμένα ο προεδρος της είναι υπεύθυνος γι’ αυτό.

10. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των εκπαιδευόμενων παικτών σε διάφορα Camp ή σε διάφορα δοκιμαστικά στο εσωτερικό ή εξωτερικό άλλων ομάδων χωρίς την προηγούμενη ενημέρωσή μας και συγκατάθεσή μας.

11. Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε συμμετοχή σε personal-training με γυμναστή - προπονητή εκτός της ακαδημίας χωρίς την προηγούμενη ενημέρωσή και συγκατάθεσή μας.

12. Οι γονείς οφείλουν να στηρίξουν την όλη προσπάθεια της Ακαδημίας προς όφελος των παιδιών τους και της ομάδας.

8. ΚΥΡΩΣΕΙΣ

1. Η παρουσία γονέων και κηδεμόνων στους χώρους προπόνησης και αγώνων δεν πρέπει να δημιουργεί παρενέργειες στο έργο των παικτών και των προπονητών. Εάν συμβεί αυτό αποβάλλονται από τον περιβάλλοντα χώρο.

2. Στους γονείς που παρεμβαίνουν στο έργο των προπονητών και δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, καθώς σε περίπτωση αγενούς συμπεριφοράς του κηδεμόνα προς τον προπονητή ή την Ακαδημία εφαρμόζονται ανάλογες κυρώσεις μετά από απόφαση της Ακαδημίας.

9. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥUEFA

1. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

1. Οι προπονητές της Ακαδημίας πρέπει να ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα εκπαίδευσης που έχει προκαθορισθεί.

2. Θα πρέπει να δίνουν τον καλύτερο εαυτό στην λεπτομερή εκπαίδευση των παικτών δίνοντας μεγάλη έμφαση και στον παιδαγωγικό τους ρόλο. Πρέπει να καταλάβουν ότι ασχολούνται με παιδιά, τα οποία συνεχώς εκπαιδεύονται και εξελίσσονται και ότι «τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες».

3. Οι προπονητές οφείλουν να σέβονται την προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών τους.