Α. ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ

1. Σεβόμαστε τον Προπονητή μας, τον Εμπιστευόμαστε και Υπακούμε στις Οδηγίες και τις Συμβουλές του.

2. Σεβόμαστε και Αγαπάμε πραγματικά τον χώρο που αθλούμαστε,διατηρώντας τον πάντα καθαρό.

3. Είμαστε Ειλικρινής προς τον Προπονητή μας, και συζητάμε μαζί του τυχόν απορίες ή προβλήματα που μας απασχολούν και τα οποία αποτελούν αιτία μείωσης της αθλητικής μας απόδοσης.

4. Αναλαμβάνουμε τις Ευθύνες μας, ακόμη και για τυχόν άσχημη απόδοση μας κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

5. θέτουμε στόχους δύσκολους, όχι όμως ακατόρθωτους.

6. Προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι πάντα η νίκη. Σημασία δεν έχει τόσο το αποτέλεσμα, όσο η ίδια η διαδικασία εκμάθησης κι ενεργοποίησης για να καταλήξουμε σε αυτό. Ακόμη και μέσα από μία ήττα παίρνουμε θετικά στοιχεία.

7. Ζητάμε από τον Προπονητή την επεξήγηση ή την επανάληψη μιας άσκησης, εάν δεν την έχουμε πλήρως κατανοήσει.

8. Σεβόμαστε πέρα από τους προπονητές μας, κάθε Συναθλητή ή Αντίπαλο την ώρα της προπόνησης ή του αγώνα.

9. Παίζουμε Δίκαια και σεβόμαστε τους Κανονισμούς του ποδοσφαίρου, αλλά και της Ακαδημίας γενικότερα.

10. Δεν κάνουμε ποτέ αρνητική κριτική, κοροϊδευτικά σχόλια και δεν χρησιμοποιούμε άσχημο λεξιλόγιο και βία προς τους Συναθλητές ή τους Αντιπάλους μας.

11. Μόλις τελειώσει η προπόνηση ή ο αγώνας να ευχαριστήσουμε και να αποχαιρετίσουμε Φιλικά τους Συμπαίκτες μας και τους Αντιπάλους μας.

12. Να μην συμπεριφερόμαστε με εγωισμό και να μην νοιαζόμαστε μόνο για τις ατομικές μας ανάγκες.

13. Σκεφτόμαστε Συλλογικά και να ενδιαφερόμαστε για το καλό Όλων των Συμπαικτών μας. Η ατομική επιτυχία σε ένα ομαδικό άθλημα μόνο μέσα από τη συλλογική επιτυχία μπορεί να προέλθει.

14. Προσπαθούμε πάντα, να είμαστε συνεπής και να συμμετέχουμε σε όλες τις δραστηριότητες της Ακαδημίας, προπονήσεις και αγώνες.

15. Σεβόμαστε και δεν αντιδρούμε στις αποφάσεις των Διαιτητών.

Β. ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ.

Η απόφαση να γίνει κάποιος αθλητής σημαίνει αυτομάτως ότι υιοθετεί και την αθλητική ζωή. Πρέπει λοιπόν από την πρώτη ημέρα να συνηθίσουμε στην τήρηση των ακόλουθων βασικών κανόνων αθλητικής υγιεινής:

1. ΥΠΝΟΣ. Τουλάχιστον οκτώ (8) ώρες ύπνου. Ο επαρκής νυχτερινός ύπνος είναι σπουδαιότερος από την παρακολούθηση τηλεόρασης.

2. ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΑΣ. Σωστή έναρξη της ημέρας και ατομική υγιεινή. Πλύσιμο δοντιών, γρήγορο ντύσιμο, φροντίδα του σώματος μας.

3. ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Τακτική διατροφή με φρέσκα φρούτα, ωμές σαλάτες, μαύρο ψωμί, γάλα, και χυμούς φρούτων. Οι ώρες του φαγητού θα πρέπει να είναι τακτικές και χωρίς παρενοχλήσεις ή διακοπές.

4. ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ-ΑΓΩΝΑ. Ο ρουχισμός θα πρέπει να είναι πάντοτε Καθαρός η φανέλες να έχουν το διακριτικό της ομάδας (έμβλημα ) σε καλή κατάσταση , Ενδείκνυνται βαμβακερά σλιπ και βαμβακερές κάλτσες.

Σε άσχημες καιρικές συνθήκες οι αθλητές θα πρέπει να φοράνε φόρμα προπόνησης, αδιάβροχο, σκούφο και να έχουν στο σάκο τους πετσέτα σώματος.

5. ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ. Κατά την προπόνηση και τους αγώνες επιτρέπεται η χρήση ποδοσφαιρικών παπουτσιών με σχάρες ή πλαστικές τάπες. Οι βιδωτές τάπες απαγορεύονται. Μετά από κάθε χρήση τους, τόσο στην προπόνηση όσο και στον αγώνα, τα παπούτσια θα πρέπει να καθαρίζονται. Εφόσον είναι υγρά, θα πρέπει να στεγνώνονται με χαρτί και να γίνεται επάλειψη με κρέμα παπουτσιών.

6. ΕΠΙΚΑΛΑΜΙΔΕΣ. Η χρήση επικαλαμίδων είναι απαραίτητη και στην προπόνηση.

7. ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ. Μετά από κάθε προπόνηση πρέπει πάντοτε να ακολουθεί μπάνιο ή ντους.

Γ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.

Κατ’ αρχήν, ο Προπονητής της Ακαδημίας μας θα πρέπει να ειναι πτυχιούχος και πιστοποιημένος (UEFA A' B' C')

Θα πρέπει να γνωρίζει καλά τις σωματικές, φυσιολογικές και πνευματικές δυνατότητες των παιδιών της ομάδας του. Έτσι θα μπορέσει να διαμορφώσει τις κατάλληλες προπονητικές μονάδες και να προσαρμόσει ανάλογα τις παιδαγωγικές παρεμβάσεις του.

Επίσης, ο Προπονητής πρέπει να είναι Αψεγάδιαστος και Δίκαιος, καθώς κάθε Ομάδα έχει ως πρότυπο συμπεριφοράς τον Προπονητή της.

Μέσω της συμπεριφοράς του μπορεί να αναπτύξει μια φιλοσοφία που ευνοεί την Πρόοδο και την Ανάπτυξη των παιδιών.

Είναι χρέος του να μεταδώσει αυτή τη φιλοσοφία και στους γονείς των παιδιών, ώστε στους αγώνες να έχουν όλοι θετική συμπεριφορά.

Γ.1. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.

Ο Προπονητής κατά την προπόνηση οφείλει:

1. Να Καταρτίζει την Προπονητική Μονάδα.

2. Να βρίσκεται στο γήπεδο, τουλάχιστον τριάντα (30′) λεπτά της ώρας πριν από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της προπόνησης, για να υποδεχθεί τους παίκτες και να ετοιμάσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

3. Να έχει Γραπτό Σχέδιο της Προπονητικής Μονάδας.

4. Να Ελέγχει εάν όλοι οι παίκτες διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (επικαλαμίδες, κατάλληλα παπούτσια κ.λπ.).

5. Να Παρουσιάζει επιγραμματικά την Προπονητική Μονάδα στα παιδιά πριν από την έναρξη της προπόνησης και να Εξηγεί τις ασκήσεις απλά και παραστατικά.

6. Να Δείχνει ο ίδιος τις ασκήσεις ή αναθέτει την επίδειξη τους σε κάποιον από τους παίκτες.

7. Να Εμψυχώνει την Προπονητική Μονάδα.

8. Να Διορθώνει τα λάθη των παικτών με παιδαγωγικό τρόπο μέσα στα αθλητικά πλαίσια.

9. Να Επιβραβεύει τις επιτυχίες των παικτών.

10. Να κάνει τον απολογισμό στο τέλος κάθε προπονητικής μονάδας δίνοντας έτσι χρόνο στα παιδιά να χαλαρώσουν.

11. Να Ελέγχει εάν τα παιδιά επιστρέφουν τον εξοπλισμό που τους παρέχει η Ακαδημία κατά την προπόνησή τους.

12. Να ελέγχει –χωρίς να υποχρεώνει- εάν τα παιδιά κάνουν ντους στα αποδυτήρια.

13. Να Αποχωρεί μόνο όταν φύγει και ο τελευταίος παίκτης από το γήπεδο.

14. Να προσέχει και να συντηρεί σε άριστη κατάσταση, το υλικό προπόνησης που του έχει παραδοθεί από τον υπεύθυνο υλικού της ακαδημίας όπως, μπάλες ,κόνους κοντάρια κ.α.

Γ.2. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

α) Ο Προπονητής κατά τους αγώνες οφείλει:

1. Να Καλωσορίζει την αντίπαλη ομάδα.

2. Να Ελέγχει εάν οι παίκτες του διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

3. Να φροντίζει να γίνεται η κατάλληλη προθέρμανση (ασκήσεις με ή χωρίς την μπάλα) πριν τον αγώνα

4. Να Ανακοινώνει τη σύνθεση της ομάδας και δίνει απλές οδηγίες στους παίκτες.

5. Να παρεμβαίνει κατά τη διάρκεια του αγώνα για να αντικαταστήσει έναν παίκτη.

6. Να Εμψυχώνει τους παίκτες του στις δύσκολες στιγμές.

7. Να Αντικαθιστά τους παίκτες, έτσι ώστε να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

8. Να κάθεται κοντά στα παιδιά στο τέλος του αγώνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, για να κάνει τον απολογισμό του αγώνα.

β) Ο Προπονητής κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τους ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ:

1. Να θεωρεί έναν αγώνα ως αυτοσκοπό, λέγοντας στους παίκτες ότι πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουν.

2. Να χρησιμοποιεί μόνο τους καλύτερους παίκτες.

3. Να αμφισβητεί τις αποφάσεις του Διαιτητή.

4. Να ασχολείται με άλλα αντικείμενα πλην του αγώνα (σχόλια και συμπεριφορές γονέων, στελεχών Ακαδημίας κ.λπ.).

5. Να βγάζει κάποιον από τον αγώνα, επειδή έκανε ένα λάθος.

6. Να κατηγορεί τους παίκτες του επειδή χάνουν ή έχασαν.

Δ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΕΦΟΡΟΣ) Κάτοχος πτυχίου UEFA D

Ο ρόλος του Αντιπροσώπου της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου (εφόρου) είναι πολύ σημαντικός για την αρμονική λειτουργία της και ιδίως για το τμήμα-τα του οποίου έχει την ευθύνη.

Συχνά ο Αντιπρόσωπος της Ακαδημίας είναι γονέας ενός παιδιού η ένα άτομο της διοίκησης που αποφάσισε το Δ.Σ της ομάδας να συμμετέχει στην οργάνωση της Ακαδημίας συνοδεύοντας τα τμήματα της Ακαδημίας στους εβδομαδιαίους αγώνες.

Πρόκειται πραγματικά για έναν δύσκολο ρόλο που απαιτεί ιδιαίτερες ψυχικές και πνευματικές αρετές, καθώς αυτός που θα αναλάβει αυτή την υπεύθυνη θέση, θα πρέπει κατ’ αρχήν να αποστασιοποιηθεί από τη συγγενική σχέση που έχει με το παιδί του και να το βλέπει ως έναν ακόμα αθλητή της Ακαδημίας. Ο αντιπρόσωπος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου είναι πολύ σημαντικός για την ομαλή λειτουργία της, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα υπάρχει ο Κρίκος που ενώνει Αθλητές, Προπονητές, Γονείς και Διοίκηση.

Εκτός από τα συνήθη καθήκοντα που του ανατίθενται, όπως η συνοδεία του τμήματος, η επικοινωνία με τη Διαιτησία, η συμπλήρωση του φύλλου αγώνα κ.λπ., ο αντιπρόσωπος πρέπει πάνω απ’ όλα να βρίσκεται κοντά στα παιδιά και να συμπληρώνει το εξωαγωνιστικό έργο του Προπονητή στην αποστολή του. Ο ρόλος του είναι επιπλέον παιδαγωγικός και εκπαιδευτικός.

Γι’ αυτό, ο αντιπρόσωπος πρέπει να είναι απόλυτα εξοικειωμένος και με το πνεύμα του ποδοσφαίρου, έτσι ώστε η στάση του τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο να ευνοεί την ανάπτυξη των παιδιών.

Ε. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ.

Για τη συμμετοχή κάθε αθλητή στην Ακαδημία, καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου το ύψος της μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης που πρέπει να καταβάλλεται από τους γονείς ή τους έχοντες την επιμέλεια του παιδιού.

Η οικονομική συνδρομή για την περίοδο 2020-2021 καθορίστηκε στο ποσό των 30 Ευρώ μηνιαίως ανά παιδί, απο δύο η τρία παιδιά η συνδρομή είναι στα 50 Ευρώ.

Για την εγγραφή απαιτούνται:

Α. Αίτηση Εγγραφής (χορηγείται από την Ακαδημία). Εφαρμογή PlayerDex

Β. Πιστοποιητικό γέννησης για κάθε εγγραφόμενο.

Γ. Δύο (2) φωτογραφίες.

Δ. Έντυπο συγκατάθεσης

Δ. Πιστοποιητικό Υγείας από Καρδιολόγο. Σε περίπτωση που η βεβαίωση δεν προσκομίζεται κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, οι γονείς/κηδεμόνες του/των εγγραφόμενου/ων θα πρέπει να προσκομίζουν υπογεγραμμένες από τους ίδιους με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους από Δημόσια Αρχή υπεύθυνη/ες δήλωση/δηλώσεις, ότι αναλαμβάνει/νουν κάθε ευθύνη που μπορεί να προκύψει εξ αφορμής αυτής της παράλειψης έως την προσκομιδή του Πιστοποιητικού Υγείας και ότι εντός (10) δεκαημέρου από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με δική τους μέριμνα θα προσκομιστεί στην Ακαδημία το Πιστοποιητικό Υγείας του εγγραφόμενου, άλλως ο αθλητής δεν θα έχει κανένα δικαίωμα συμμετοχής στις αθλητικές δραστηριότητες της Ακαδημίας. Η Ακαδημία μας συνεργάζεται με καρδιολόγο ο οποίος εξετάζει με πλήρη καρδιολογικό έλεγχο τους αθλητές μας και το βεβαιώνει με εγγραφή δήλωση που προσκομίζετε από τον γονέα η κηδεμόνα του κάθε αθλητή στην γραμματεία της ακαδημίας μας.

ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ αν δεν πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις.

ΣΤ. ΚΑΤΑΤΑΞΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ.

Με την έναρξη της περιόδου τα παιδιά κατατάσσονται σε τμήματα με κριτήριο την ηλικία και τις τεχνικές γνώσεις που έχουν.

Κατά την διάρκεια της περιόδου αλλαγή του τμήματος του παιδιού και της ομάδας μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ μετά από πρόταση του Προπονητή του τμήματος.

Η συστηματική παρουσία των εγγραφέντων παιδιών στις προπονήσεις δεν είναι ΜΟΝΟ Δικαίωμα αλλά Πρωτίστως Υποχρέωση για την προσωπική τους πρόοδο και την ομαλή λειτουργία της Ομάδας.

Ζ.ΕΜΦΑΝΙΣΗ – ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ.

Για την ομοιόμορφη εμφάνιση των αθλητών της Ακαδημίας τόσο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, των αγώνων, όσο και κατά τη διάρκεια άλλων δραστηριοτήτων της Ακαδημίας, οι αθλητές θα πρέπει να προμηθευτούν μέσω του Συλλόγου:

1) Εμφανίσεις προπόνησης.

2) Εμφάνιση επίσημου αγώνα.

3) ΦΟΡΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Η. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΟΝΕΩΝ – ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

Για οποιοδήποτε παράπονο, σχόλιο, παρατήρηση ή απορία τους, οι Γονείς μπορούν να Απευθύνονται ΜΟΝΟ στον υπεύθυνο της ακαδημίας που έχει οριστεί από την διοίκησή της ΑΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Αν ο γονέας κρίνει ότι η απάντηση του υπεύθυνου της ακαδημίας δεν είναι ικανοποιητική, μπορεί να απευθυνθεί απ’ ευθείας στη Διοίκηση.

Το έργο των Προπονητών είναι η προπόνηση και η διαχείριση των αγώνων, καμία διοικητική ή άλλη ευθύνη δεν έχουν και κρίνονται μόνο από τη Διοίκηση του Συλλόγου τακτικά κατ’ έτος ή εκτάκτως εάν προκύψει σημαντικός λόγος.

Τέλος η Διοίκηση θέλει να υπενθυμίσει ότι κύριος Στόχος της είναι, να προωθήσει την αξία της ομαδικότητας και να δημιουργήσει τους μελλοντικούς ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας. Σε αυτό το εγχείρημα, θεωρεί τους Γονείς απαραίτητους και Καταλυτικούς Συνεργάτες. Η συμμετοχή τους και η συμμετοχή των παιδιών στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των παιδιών, που είναι απαραίτητες για την επιτυχία ενός ομαδικού αθλήματος.

Θ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ.

Οι Αθλητές της Ακαδημίας οφείλουν:

1. Να είναι επιμελείς μαθητές στο σχολείο τους συμπεριφερόμενοι με τον ίδιο τρόπο και στη Ακαδημία καταβάλλοντας συστηματική προσπάθεια.

2. Να παρακολουθούν τις προπονήσεις, τους αγώνες και τις κοινωνικές εκδηλώσεις της Ομάδας με τον ομοιόμορφο ρουχισμό τους.

3. Να προσέρχονται δεκαπέντε (15′) λεπτά της ώρας πριν από την προκαθορισμένη έναρξη της προπόνησης.

4. Σε περίπτωση απουσίας τους να ενημερώνουν εγκαίρως τους Προπονητές τους.

5. Να ακολουθούν αθλητικό τρόπο ζωής, έχοντας λογικές δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο τους, ικανή ανάπαυση και σωστή διατροφή.

6. Να τρώνε τουλάχιστον τρείς (2) ώρες πριν την προπόνηση.

Ι. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

I. Ο Σύλλογος διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποφασίζει επί όλων των θεμάτων που αφορούν την λειτουργία του, πλην των τεχνικών ζητημάτων για τα οποία αρμόδιος είναι ο Προπονητής του κάθε τμήματος. II. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Η προπόνηση διεξάγεται με ευθύνη του Προπονητή και αναβάλλεται ΜΟΝΟ εάν ο Προπονητής κρίνει ότι οι συνθήκες είναι ακατάλληλες. III. Σε περίπτωση καθυστέρησης ή μη προσέλευσης για ιδιαιτέρους λόγους, οι Γονείς παρακαλούνται να ενημερώνουν τον αρμόδιο προπονητή του τμήματος.

ΙΑ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ PLAYERDEX

Με στόχο την άμεση και έγκυρη επικοινωνία και ενημέρωση όλων των μελών και φίλων της ομάδας προχωρήσαμε στην κατασκευή της ιστοσελίδας www.aek_kavalas.gr αλλά και με την αμφίδρομη εφαρμογή PlayerDex η οποία αποτελεί καινοτομία στην επικοινωνία μεταξύ του προπονητή κάθε τμήματος με τον κάθε αθλητή - ΓΟΝΕΑ η κηδεμόνα του .

Μέσω του facebook στη σελίδα μας: Α.Ε.Κ ΚΑΒΑΛΑΣ /ΑΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ όπως και στο instagram/ twiter/linkedln

Εκεί προβάλλονται οι δραστηριότητες της Ακαδημίας με video, φωτογραφίες, σχόλια και άρθρα.

ΙΒ. Το τρίπτυχο Ακαδημία, Αθλητές, Γονείς.

Ο κανονισμός της Ακαδημίας για να τηρηθεί απαιτεί συνεργασία, θέληση και καλή πίστη από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Είναι σημαντικό να κατανοηθεί η επιτακτική ανάγκη ύπαρξης και τήρησης ενός τέτοιου κανονισμού, που σαν στόχο έχει να γνωστοποιήσει σε όλους τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας, για το καλό των παιδιών μας και του ιστορικού αθλητικού μας Συλλόγου.