Στόχος της Ακαδημίας είναι να εφοδιάσει τα παιδιά με τα Σωματικά, Ψυχικά και Πνευματικά χαρακτηριστικά που θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν την Προσωπικότητα και την Αυτοπεποίθηση τους. Η ενθάρρυνση των παιδιών να αναζητούν μόνα τους Λύσεις, να αναπτύσσουν Πρωτοβουλία και να χρησιμοποιούν την Φαντασία τους διασκεδάζοντας, συμβάλλουν στην διαμόρφωση Χαρακτήρα, εμφυσούν την «δια βίου άθληση» με όλες τις Ευεργετικές Συνέπειες που αυτή εξασφαλίζει. Η Αθλητική Παιδεία μαζί με κατάλληλη Μόρφωση, παραδίδουν Ώριμους και πραγματικά Ολοκληρωμένους Ανθρώπους.
Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις βαθμίδες εκπαίδευσης και το σχολείο, ένα παιδί μαθαίνει ξεκινώντας από το απλό προχωρώντας προς το σύνθετο. Καθώς, κάθε παιδί είναι μονάδα-άτομο, στη διαδρομή μαθαίνει να συνεργάζεται με τα άλλα παιδιά ως μέλος Ομάδας. Ενώ αρχικά είναι απόλυτα εξαρτημένο από τους Γονείς, μέσα στην Ακαδημία μαθαίνει να αναπτύσσει Πρωτοβουλία, να αναλαμβάνει Ευθύνες και να διαχειρίζεται Δικαιώματα, να κτίζει Αυτοπεποίθηση μέσα από επιτεύγματα, να διαχειρίζεται την νίκη και την ήττα όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ζωή, κοιτώντας συνέχεια μπροστά.
Εσείς ως Γονείς μπορείτε και θέλουμε να έχετε ενεργό ρόλο στη διαδικασία αυτή.
Ο Προπονητής είναι Φίλος και Παιδαγωγός του παιδιού. Η προπόνηση είναι η δουλειά του και σίγουρα είναι ο ειδικότερος για να χειριστεί θέματα της αρμοδιότητας του. Κάθε απορία, σχόλιο ή παρατήρησή σας είναι ευπρόσδεκτη, όχι όμως κατά την διάρκεια της προπόνησης. Χωρίς τη δική σας βοήθεια, οι ρυθμοί προόδου θα είναι σαφώς χαμηλότεροι και κυρίως, η ικανοποίηση του παιδιού θα είναι περιορισμένη.
Όσο η συμπεριφορά Προπονητών, Γονέων και Παιδιών διέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας της ακαδημίας, τόσο καλύτερες και αποτελεσματικότερες θα είναι οι συνθήκες εκμάθησης.